top of page

הזנים שלנו

הסבר על שמן זני לעומת שמן מעורב

פיקואל

פיקואל

כתית מעולה, חמיצות נמוכה מ0.5%, נוגד חמצון
50 ₪ - 220 ₪
טעמו מזכיר את טעם השקד. מצטיין בארומה ייחודית ומפתיעה המזכירה ארומה של מיצי הדרים. מומלץ ביותר לטיגון ובישול מפני שעמידותו לפירוק בחום גבוהה וטעמו הייחודי מוסיף טעם רב ועניין למאכל. בעל חריפות ומרירות עדינה.
ספרד, חבל אנלוסיה
מקור: 
פירותי רענן, שמן ירוק בעל ארומה ירוקה
מאפיינים:
קורנייקי

קורנייקי

כתית מעולה, חמיצות נמוכה מ0.5%, נוגד חמצון
50 ₪ - 220 ₪
בעל טעם עדין, מרקמו שומני מאד. השמן הנכון לתיבול סלט יווני, גבינת פטה ולמאכלים בסגנון בישול ים תיכוני, מתאים לבישול ואפיה
יוון, חצי האי הלפופונסי
מקור: 
טעם ארומטי, חריפות עדינה וניחוחות של עשב ירוק
מאפיינים:
קורטינה

קורטינה

כתית מעולה, חמיצות נמוכה מ0.5%, נוגד חמצון
50 ₪ - 220 ₪
בעל טעם וארומה דומיננטיים. חריפות ומרירות ברמה גבוהה. נהדר לתיבול קר. מתאים במיוחד לאוהבים את טעמו העז של שמן הזית.
דרום איטליה, חבל בארי
מקור: 
טעם חזק של מרירות משולב בארומטיות גבוהה
מאפיינים:
פישולן

פישולן

כתית מעולה, חמיצות נמוכה מ0.5%, נוגד חמצון
50 ₪ - 220 ₪
שמן עשיר מאוד בטעם, בעל מרירות אופיינית וחריפות בולטת. מאוד פירותי וניתן למצוא בטעמו רמזים לעשבי תיבול כגון זעתר וטימין, זית ירוק ואפילו דבש.
נחשב לשמן בעל ערכי בריאות גבוהים עקב כמות גדולה של נוגדי חמצון (פוליפנולים) שהוא מכיל
דרום צרפת
מקור: 
טעם מאוזן של מרירות ופירותיות עם ניחוח שקדים
מאפיינים:
לצ'ינו

לצ'ינו

כתית מעולה, חמיצות נמוכה מ0.5%, נוגד חמצון
50 ₪ - 220 ₪
טעם וארומה עדינים מאד, חריפות ומרירות נמוכים מאד. מתאים במיוחד לתיבול עדין של סלטים ופסטה, אלו האוהבים שמן זית בעל ארומה עדינה המחליקה בגרון ייהנו מאוד משמן הלצ'ינו. מתאים במיוחד לטיגון, בישול ואפיה בשל עמידותו הגבוהה לפירוק בחום.
איטליה, חבל טוסקנה
מקור: 
טעם של ארומה מתוקה עם נגיעות של שקדים ובננה
מאפיינים:
קלמטה

קלמטה

כתית מעולה, חמיצות נמוכה מ0.5%, נוגד חמצון
50 ₪ - 220 ₪
למלא *** למלא *** למלא *** למלא *** למלא *** למלא *** למלא *** למלא *** למלא *** למלא *** למלא *** למלא *** למלא ***
יוון, העיר קלמטה
מקור: 
טעם עדין ופירותי עם טעמים ירוקים
מאפיינים:
אסקל

אסקל

כתית מעולה, חמיצות נמוכה מ0.5%, נוגד חמצון
50 ₪ - 220 ₪
האסקל הוא זן ישראלי חדש. הוא מתאפיין בטעמו המרענן, הטרי ובעשבוניות החזקה, בעל עמידות גבוהה באיחסון המאפשרת שמירה על איכותו לזמן ממושך.
ארומטי ובעל חריפות ומרירות בינוניים. מתאים במיוחד לתיבול קר. תוספת מתבקשת לחומוס איכותי ולסלט ירקות קצוץ.
האסקל מצטיין ביבולים גבוהים ובאיכות שמן גבוהה.
ישראל
מקור: 
טעם ארומטי עם עשבוניות חזקה וחריפות ומרירות בינונית
מאפיינים:
bottom of page